Tapahtumat ja uutiset

TIEDOTE 26.2.2022

KOLME KOHDETTA KERRALLA 30.11.2019
Suomalaisapu järjestää ohjatun kierroksen Hämeenlinnan kolmeen nähtävyyteen.Pansarimuseo, museo militaria sekä sa-kauppa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä suomalaisapu@suomalaisapu.fi

23.11.2019: Suomalaisapu osallistui Ylöjärven Ruokakeitaalla peräkonttikirppikseen

21.10.2019: voit tukea toimintaamme osallistumalla uuteen huutokauppaan. Lue lisää täältä.

13.10.2019: Hanki nyt uunituore SA-pipo hintaan 10e, loistava lahja vaikka pukinkonttiin.

28.9.2019: Tampereen Järjestöedustamo yhdessä Tarve ry:n kanssa järjestää 1.10. Tampere-talolla kansalaisvaikuttamisen juhlapäivän. Järjestäjät ilmoittivat, että tarjoavat mahdollisuuden tamperelaisille yhdistyksille esitellä toimintaansa kansalaisille mukavan musiikin ja puheiden säestämänä. Järjestäjät haluavat kiinnittää huomion niihin mahdollisuuksiin ja ihmisiin, jotka tekevät Tampereesta paremman kaupungin meille kaikille: kansalaisaktiiveihin, yhdistyksiin ja yhteiskunnallisiin vaikuttajiin.

Suomalaisapu ry ilmoittautui ohjeiden mukaan 15.8. mennessä, maksoi osallistumismaksun ja aktiivit alkoivat valmistautua tapahtumaan tilaamalla mm. uusia esitteitä.

Vain viikkoa ennen tapahtumaa saimme sähköpostiviestin, jossa kerrottiin, että Suomalaisapu ry:n osallistuminen on evätty, koska Tampereen kaupungin arvion mukaan toimintamme on kaupungin eettisten periaatteiden vastaista.

Perusteelle tarkennuspyyntöön vastattiin, että Tampereen kaupunki pitää suomalaisten auttamista turvallisuusriskinä ja suomalaisten auttamisesta saattaa tulla myös mainehaittaa kaupungille.

Näin ollen emme valitettavasti saa osallistua kansalaisvaikuttamisen juhlapäivään Tampere-talossa, jossa järjestettävän tapahtuman verkkosivulla sanotaan ”Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia.  Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta.” https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tapahtumat/erCz099Uh.html.stx

22.9.2019: voit tukea toimintaamme osallistumalla taidehuutokauppaan. Lue lisää täältä

10.8.2019 olimme sovitusti Orivedellä tavattavissa ja ottamassa vastaan lahjoituksia. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen kaksi autoa oli lattiasta kattoon asti täynnä lahjoitustavaraa. Oli ilo huomata kuinka mainoksemme oli tavoittanut ihmiset ja kävipähän paikalla myös ohikulkijoita kyselemässä toiminnasta sekä kehumassa kuinka tärkeää työtä teemme.

Kiitos Orivesi! Nyt on taas ”hetkeksi” lajiteltavaa

Suomalaisapu järjestää vaate keräyksen Orivedellä 10.8.2019 Lahjoitukset voi tuoda klo 15:00- 17:00 parkkipaikalle olevaan autoomme osoitteessa keskustie 23

Osallistu arvontaan!

Suomalaisapu ry on saanut lahjoituksena laadukkaat Boss-merkkiset rannekellot. Koska rannekello ei ole mikään välttämättömyys, kuten esimerkiksi vaatteet tai hygieniatarvikkeet, olemme sopineet lahjoittajan kanssa, että voimme järjestää arvonnan jossa palkintona on nyt toinen kyseisistä kelloista.

Arvontaan voi osallistua kuukauden ajan http://www.suomalaisapu.fi/ota-yhteytta/ -sivun kautta. Merkitse kaavakkeeseen aiheeksi ARVONTA, lisäksi nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi (vapaaehtoinen). Jokaiselle osallistujalle määritetään arvontanumero ja arvonta suoritetaan elokuun alussa sekä sen päättymisestä ilmoitetaan erikseen, kuten myös voittajalle ilmoitetaan ja kysytään tämän jälkeen tarvittavat yhteystiedot.

Suomalaisavun vapaaehtoiset eivät voi osallistua arvontaan.

Aamulehden (18.6.2019) epäasiallisesta artikkelista huolimatta Suomalaisavun toiminta jatkuu entisellään ja miksei jatkuisi, sillä emme ole tehneet mitään väärää, vaikka Aamulehti niin yrittää vihjaillakin.
Kuten Aamulehden artikkelistakin voi lukea, Tampereen kaupunki ei ole nähnyt toiminnassamme mitään huomauttamista, jonka johdosta Metsolla olisi ollut syytä evätä pyyntöä kokoustilasta. Olemme käyttäneet Tampereen kaupungin palveluita aiemmin ja käytämme niitä myös jatkossa.
Tampereen kaupungin tarjoamat tilat ovat sekä erittäin viihtyisiä että toimivia, joten voimme hyvillä mielin suositella niiden käyttöä myös muille järjestöille tai yhdistyksille.

Suomalaisavun vuosikokous pidettiin 22.5.2019 Tampereella pääkirjasto Metsossa, Luentosali Kanervassa. Tapahtumassa käytiin läpi mitä olimme tehneet vuoden aikana, esiteltiin uusia Suomalaisavun tukituotteita, kerrottiin tämän vuoden suunnitelmista sekä esiteltiin uudet Suomalaisapu.fi -sivut.

Tiedote